| |     srpski | english  
Насловна
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Delovni čas
Ponedeljek - petek: 8:30 – 16:30 
Konzularni oddelek (delo s strankami): 09:00 - 12:00

Telefonske informacije: 12:00-13:00

Prazniki

Naslov
Slomškova 1
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Telefon:   + 3861 / 438-01-11, 438-01-10 Kje smo?/Zemljevid
Faks:       + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Pristojnosti konzulata
  Častni konzul
E-mail:        embassy.ljubljana@mfa.rs  
E- naslov:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

 


 
OBAVEŠTENJE - neradni dani

Obaveštavamo da Ambasada (i Konzularno odeljenje) neće raditi u petak 27. aprila, utorak 1. maja i sredu 2. maja 2018. godine zbog državnih praznika u R. Sloveniji i R. Srbiji.


OBAVEŠTENJE - podnošenje zahteva za izdavanje novih biometrijskih putnih isprava

Obaveštavamo sve državljane Republike Srbije sa boravkom u Republici Sloveniji da mogu podneti zahteve za izdavanje novih biometrijskih putnih isprava tri meseca ranije pre isteka njihove važnosti, imajući u vidu da se u 2018. godini očekuju velike gužve za zamenu istih, zbog isticanja zakonskog roka od deset godina važenja izdatih prvih biometrijskih putnih isprava Republike Srbije.

Ukoliko bude velikih gužvi, Konzularno odeljenje zakazivaće prijem stranaka kako za podnošenje zahteva, tako i uručivanje putnih isprava.


 
 
Svečanost u spomen palim borcima NOB na Cviblju u Žužemberku - polaganje venca

Kod spomeničkog kompleksa palim borcima NOB na Cviblju u Žužemberku, 09. maja 2019. godine, održana je svečanost u spomen borcima NOB koji su živote izgubili u Drugom svetskom ratu na području Suve krajine.
Među stradalim borcima iz osamnaest zemalja, čija su imena ispisana na spomeniku, bio je i značajan broj boraca iz Srbije.
U ime Ambasade R. Srbije u Ljubljani venac na spomenik palim borcima na Cviblju položila je konzul Ivana Jakšić Matović.


Realizacija projekta „Mlade ambasadorke“ u organizaciji Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije

Na Dan Evrope, 9. maja 2019. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije, održan je prvi događaj u okviru projekta „Mlade ambasadorke“, sa kojim se učenicama srednjih škola u Sloveniji želi približiti uloga i aktivnosti žena na području spoljnih poslova i diplomatije i podstaći ih ka razmišljanju o ostvarivanju profesionalne karijere na području međunarodnih odnosa.
U projektu učestvuje deset učenica srednjih škola iz različitih gradova Slovenije, koje su se ovom prilikom upoznale sa svojim mentorkama, slovenačkim i stranim ambasadorkama akreditovanim u Ljubljani.
Na početku realizacije projekta, njegove učesnice pozdravio je ministar inostranih poslova Slovenije Miro Cerar, a prva zajednička aktivnost bila je prisustvo svečanoj sednici Odbora za evropske poslove Državnog zbora Slovenije, nakon čega su se susrele i sa predsednikom Državnog zbora Dejanom Židanom.
Prvi događaj u okviru projekta završen je obilaskom Кuće Evropske unije, na poziv šefa Predstavništva Evropske komisije Zorana Stančiča, gde ih je pozdravila evropska komesarka za mobilnost i saobraćaj Violeta Bulc.
Sledeći događaj u okviru projekta „Mlade ambasadorke“ planiran je u junu o. g.

Ambasadorka Republike Srbije u Republici Sloveniji Zorana Vlatković biće tokom realizacije projekta mentorka učenici Lani Gajić.Kоnkursi zа sufinаnsirаnjе prојеkаtа kојi svојim kvаlitеtоm dоprinоsе оčuvаnju i јаčаnju vеzа mаtičnе držаvе i diјаspоrе i mаtičnе držаvе i Srbа u rеgiоnu

Оdlukаmа оd 8. mаrtа 2019. gоdinе, Uprаvа zа sаrаdnju sа diјаspоrоm i Srbimа u rеgiоnu Мinistаrstvа spоlјnih pоslоvа Rеpublikе Srbiје је rаspisаlа kоnkursе zа sufinаnsirаnjе prојеkаtа kојi svојim kvаlitеtоm dоprinоsе оčuvаnju i јаčаnju vеzа mаtičnе držаvе i Srbа u rеgiоnu i mаtičnе držаvе i diјаspоrе. Kоnkursi su оtvоrеni оd 13. mаrtа dо 1. аprilа 2019. gоdinе.


Svе infоrmаciје о kоnkursimа i prоcеduri priјаvlјivаnjа dоstupnе su nа linku:

http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/ .


Ministrstvo za zunanje zadeve
Dnevne novice 
Obvestila 
Galerija 


Narodna skupščina

Predsednik Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Ministrstvo za zunanje zadeve