| |     srpski | english  
Насловна
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Delovni čas
Ponedeljek - petek: 8:30 – 16:30 
Konzularni oddelek (delo s strankami): 09:00 - 13:00

Prazniki

Naslov
Slomškova 1
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Telefon:   + 3861 / 438-01-11, 438-01-10 Kje smo?/Zemljevid
Faks:       + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Pristojnosti konzulata
  Častni konzul
E-mail:        embassy.ljubljana@mfa.rs  
E- naslov:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

 


 
OBAVEŠTENJE - neradni dan

Obaveštavamo da Ambasada (i Konzularno odeljenje) neće raditi 15. avgusta 2017. godine, zbog državnog praznika u R. Sloveniji.


OBAVEŠTENJE - neradni dani

Obaveštavamo da Ambasada (i Konzularno odeljenje) neće raditi u četvrtak 27. aprila, ponedeljak 1. maja i utorak 2. maja 2017. godine zbog državnih praznika u R. Sloveniji i R. Srbiji.


 
 
POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE za dodelu stipendija za školsku 2017/2018. godinu u okviru projekta "SRBIJA ZA SRBE IZ REGIONA"

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije raspisalo je konkurs za dodelu stipendija Vlade R. Srbije u okviru projekta "Srbija za Srbe iz regiona", kojim su obuhvaćeni zainteresovani pripadnici srpske nacionalne zajednice u regionu (Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji i Albaniji) starosti od 18 do 35 godina.

Prijave na konkurs se mogu podneti do 18. septembra 2017. godine, a konkursna dokumentacija se dostavlja nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu.

Tekst konkursa možete pronaći OVDE, a prijavni formular OVDE.


Odluka o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Republike Peru, nosioce običnih pasoša

Vlada Republike Srbije donela je Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Peru, nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije najduže do 90 dana u periodu od šest meseci od datuma ulaska u R. Srbiju, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima.

Odluka stupa na snagu 20. maja 2017. godine.


Zakon o regulisanju javnog duga R. Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji R. Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ - STUPANJE NA SNAGU

Zakon o regulisanju javnog duga R. Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji R. Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ stupio je na snagu 30.12.2016. godine, čime je obezbeđen pravni osnov za isplatu stare devizne štednje, bez obzira na državljanstvo štediše.

Prijava potraživanja se podnosi direktno Upravi za javni dug R. Srbije (lično ili poštom), na propisanom obrascu,a može se podneti u roku od godinu dana od dana objavljivanja poziva za prijavu potraživanja, koji je, 23. februara 2017. godine, objavljen u sredstvima javnog informisanja u R. Srbiji i na teritoriji bivše SFRJ. (U R. Sloveniji poziv je objavljen u dnevnom listu "Finance".) Tekst pomenutog poziva možete preuzeti OVDE.

Tekst zakona, uredbe i propisanih obrazaca mogu se preuzeti sa sajta Uprave za javni dug - OVDE.


Ministrstvo za zunanje zadeve
Dnevne novice 
Obvestila 
Galerija 


Narodna skupščina

Predsednik Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Ministrstvo za zunanje zadeve