| |     srpski | english  
Насловна
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Delovni čas
Ponedeljek - petek: 8:30 – 16:30 
Konzularni oddelek (delo s strankami): 09:00 - 12:00

Telefonske informacije: 12:00-13:00

Prazniki

Naslov
Slomškova 1
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Telefon:   + 3861 / 438-01-10 Kje smo?/Zemljevid
Faks:       + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Pristojnosti konzulata
  Častni konzul
E-mail:        embassy.ljubljana@mfa.rs  
E- naslov:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

 


 
VAŽNO OBAVEŠTENJE !

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Sloveniji i uvođenja novih Vladinih mera, obaveštavamo da Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Ljubljani neće raditi od srede, 21. oktobra 2020. godine.

Prijem stranaka sa hitnim zahtevima vršiće se ponedeljkom, sredom i petkom, uz obavezno prethodno zakazivanje putem telefona Ambasade +386 1 438 0110.

Molimo za razumevanje svih državljana Republike Srbije, koji su u prethodnom periodu dobili termin za dolazak u Konzularno odeljenje Ambasade i obaveštavamo ih da se njihovi dolasci odlažu do poboljšanja epidemiološke situacije u Republici Sloveniji. Ambasada će blagovremeno obavestiti o početku normalnog funkcionisanja Konzularnog odeljenja i načinu određivanja novih termina dolazaka po zahtevima koji u ovom momentu nisu hitni.

Ulazak u Ambasadu biće omogućen, bez izuzetaka, samo strankama koje imaju prethodno zakazan dolazak.

Za vreme boravka u zgradi Ambasade stranke su u obavezi da sve vreme nose zaštitnu masku ili šal preko usta i nosa. Prilikom ulaska u zgradu Ambasade obavezna je dezinfekcija ruku, a potom prolazak kroz dezo - barijeru, radi dezinfekcije obuće.

 

 


Vodič kroz mere podrške razvoju inovatine privrede/SERBIA-Emerging tech development hub

Obaveštavamo da je Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije gospođe Ane Brnabić pripremio dve brošure pod nazivom „Serbia-Emerging tech development hub“ i „Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede“, u cilju promocije Republike Srbije kao povoljne destinacije za poslovanje i investiranje u istraživanje i razvoj i nove tehnologije.

Brošurama se može pristupiti na sledećim internet adresama:

1. Brošura, Serbia-Emerging tech development hub
http://innovations.serbiacreates.rs/

2. Brošura, Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede
https://inovacije.srbijastvara.rs/

 

 


 
 
VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE DONELA ODLUKU O SVRSTAVANJU REPUBLIKE SRBIJE NA ZELENU LISTU EPIDEMIOLOŠKI SIGURNIH DRŽAVA

 

Obaveštavamo da od 29.septembra 2020.godine državljani Republike Srbije mogu da uđu u Republiku Sloveniju ili tranzitiraju bez ograničenja. Nije potreban negativan PCR test, niti postoji obaveza karantina. Republike Srbija je odlukom Vlade Republike Slovenije svrstana na zelenu listu epidemiološki sigurnih država.

Takođe, ulazak državljana Republike Srbije iz Republike Slovenije, prema trenutnim epidemiološkim merama koje su na snazi u Republici Srbiji, odvija se bez ograničenja. 

 

 


UČEŠĆE PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA NA 15. BLEDSKOM STRATEŠKOM FORUMU, 31.08.2020.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na  liderskom panelu 15. Bledskog strateškog foruma održanog na Bledu, 31.08.2020, zajedno sa premijerima Slovenije, Mađarske, Poljske, Češke Republike, Bugarske, Hrvatske i Italije, te generalnom direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgievom i predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom. 

Na marginama Foruma predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bilateralno se susreo sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i predsednikom Vlade Slovenije Janezom Jašom,  kao i sa sprecijalnim predstavnikom Evropske unije za pregovore Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. 

 

 


Konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Obaveštavamo da su donete odluke o sufinansiranju projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu, po javnom pozivu koji je bio otvoren od 18. maja do 01. juna 2020. godine.

Uvid u donete odluke može se izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-dijaspora-2020-postpisana.pdf

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-region-2020-postpisana.pdf

 


Ministrstvo za zunanje zadeve
Dnevne novice 
Obvestila 
Galerija 


Narodna skupščina

Predsednik Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Ministrstvo za zunanje zadeve