Printer Friendly Version PRIREDBA U ČAST UČENIKA OSMOG RAZREDA SRPSKE DOPUNSKE ŠKOLE U SLOVENIJI @ 24 June 2024 12:31 PM

U Kopru je 16. juna 2024. godine održana svečana priredba u čast učenika osmog razreda srpske dopunske škole, na kojoj su učenicima uručena uverenja o završenom školovanju na srpskom jeziku, kao i diplome i nagrade. Priredba, koju su organizovale nastavnice Tamara Svrzić, Nevena Stupar, Jadranka Beti i Draga David, okupila je veliki broj učesnika i publike.

Na priredbi su nastupili učenici srpske dopunske škole, kao i Omladinska pevačka grupa AKUD „Kolo" iz Kopra, koja je svojim nastupom dodatno obogatila program. Raznovrsni program koji je prikazan oduševio je prisutne, te je prostor SD „Primorje“ bio ispunjen do poslednjeg mesta. Veliko je zadovoljstvo videti okupljene učenike iz Velenja, Kranja, Postojne, Pivke, Nove Gorice, Ankarana, Izole, Kopra i Portoroža na jednom mestu, sa jednom misijom. Ova manifestacija je još jednom pokazala značaj očuvanja srpskog jezika i kulture među mladima u dijaspori.