| |     slovenščina | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Telefonske informacije: 12:00-13:00 časova

Praznici

Adresa
Slomškova 1
1000 LjUBLjANA
SLOVENIJA

Telefeon: + 3861 / 438-01-11, 438-01-10 Lokacija/Mapa
Fax:          + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: embassy.ljubljana@mfa.rs  
Veb sajt:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

 


 
OBAVEŠTENJE - neradni dan

Obaveštavamo da Ambasada (i Konzularno odeljenje) neće raditi u ponedeljak 25. juna 2018. godine zbog državnog praznika u R. Sloveniji.


OBAVEŠTENJE - ukidanje viza za državljane R. Azerbejdžan, nosioce običnih pasoša

Vlada R. Srbije, na sednici održanoj 24. maja 2018. godine, donela je odluka o ukidanju viza za državljane R. Azerbejdžan, nosice običnih posoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije, najduže do 90 dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od 180 dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11. Zakona o strancima. Odluka je objavljena u „Službenom glasniku R. Srbije“ br. 39/2018 od 25. maja 2018. godine i stupa na snagu i počinje da se primenjuje 02. juna 2018. godine.


 
 
Poseta polaznika Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Ljubljana, 13-14.06.2019.

Polaznici Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije boravili su u poseti Ljubljani, 13. i 14.06.2019. Tokom boravka u Ljubljani, za polaznike Diplomatske akademije u Ambasadi je organizovan prijem, prilikom kojeg je ambasadorka Republike Srbije u Republici Sloveniji Zorana Vlatković upoznala je sa bilateralnim odnosima dve zemlje.

Sa strane zemlje - domaćina, organizovan je prijem kod političkog direkotora Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije Mateja Marna i održano je predavanje nacionalnog koordinatora za Zapadni Balkan Petra Grka.

Polaznici Diplomatske akademije posetili su i predstvaništvo Evropske unije, gde je predavanje održao šef Predstavništva  Zoran Stančič.  

 

 

 


Svečanost u spomen palim borcima NOB na Cviblju u Žužemberku - polaganje venca

Kod spomeničkog kompleksa palim borcima NOB na Cviblju u Žužemberku, 09. maja 2019. godine, održana je svečanost u spomen borcima NOB koji su živote izgubili u Drugom svetskom ratu na području Suve krajine.
Među stradalim borcima iz osamnaest zemalja, čija su imena ispisana na spomeniku, bio je i značajan broj boraca iz Srbije.
U ime Ambasade R. Srbije u Ljubljani venac na spomenik palim borcima na Cviblju položila je konzul Ivana Jakšić Matović.


Realizacija projekta „Mlade ambasadorke“ u organizaciji Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije

Na Dan Evrope, 9. maja 2019. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije, održan je prvi događaj u okviru projekta „Mlade ambasadorke“, sa kojim se učenicama srednjih škola u Sloveniji želi približiti uloga i aktivnosti žena na području spoljnih poslova i diplomatije i podstaći ih ka razmišljanju o ostvarivanju profesionalne karijere na području međunarodnih odnosa.
U projektu učestvuje deset učenica srednjih škola iz različitih gradova Slovenije, koje su se ovom prilikom upoznale sa svojim mentorkama, slovenačkim i stranim ambasadorkama akreditovanim u Ljubljani.
Na početku realizacije projekta, njegove učesnice pozdravio je ministar inostranih poslova Slovenije Miro Cerar, a prva zajednička aktivnost bila je prisustvo svečanoj sednici Odbora za evropske poslove Državnog zbora Slovenije, nakon čega su se susrele i sa predsednikom Državnog zbora Dejanom Židanom.
Prvi događaj u okviru projekta završen je obilaskom Кuće Evropske unije, na poziv šefa Predstavništva Evropske komisije Zorana Stančiča, gde ih je pozdravila evropska komesarka za mobilnost i saobraćaj Violeta Bulc.
Sledeći događaj u okviru projekta „Mlade ambasadorke“ planiran je u junu o. g.

Ambasadorka Republike Srbije u Republici Sloveniji Zorana Vlatković biće tokom realizacije projekta mentorka učenici Lani Gajić.Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova