| |     slovenščina | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Telefonske informacije: 11:00-13:00 časova

E-mail: konzularno.ljubljana@mfa.rs

Praznici

Adresa
Slomškova 1
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Telefeon: + 3861 / 438-01-10 Lokacija/Mapa
Fax:          + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: embassy.ljubljana@mfa.rs  
Veb sajt:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

ZAKAZIVANJE 

• Zakazivanje termina dolaska u Konzularno odeljenje Ambasade moguće je isključivo putem sledećeg veb sajta: 

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs


• Potrebno je da dođete najkasnije 5 minuta pre zakazanog termina. Kašnjenja će prouzrokovati automatsko otkazivanje. Ukoliko nećete biti u mogućnosti da dođete u zakazano vreme, potrebno je da izvršite otkazivanje termina najmanje 2 dana ranije putem istog veb sajta.

• Zakazivanje nije moguće putem telefona ili imejla Ambasade.

• Zakazivanje nije potrebno za prijavu rođenja deteta.


 
MESEC SRPSKE KULTURE U SLOVENIJI - MESEC SRBSKE KULTURE V SLOVENIJI

                                          

Prvi mesec srpske kulture u Sloveniji donasi bogati program: dve izložbe iz fundusa Muzeja grada Beograda i Etnografskog muzeja u Beogradu, gala-koncert proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića, pozorišnu predstavu „Simfonija Crnjanski“, premijeru filma  „Bilo jednom u Srbiji“, predstavljanje knjige „Slovenci u Srbiji pod nemačkom okupacijom 1941-1944“ i festival folklora. Festival se održava u sedam gradova Slovenije: u Ljubljani i Mariboru, kao i u Portorožu, Kopru, Postojni, Celju, Velenju. Pronađite najbliži plakat kojim je oglašen Mesec srpske kulture u Sloveniji. Pronađite najbliži kulturni sadržaj koji vas zanima. Festival traje od 1. do 20. juna.


DOPUNSKA NASTAVA SRPSKOG JEZIKA I KULTURE U REPUBLICI SLOVENIJI


 
 
JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PREDLOGA ZA DODELU NACIONALNIH PRIZNANJA ZA IZUZETAN DOPRINOS, REZULTATE I ZASLUGE U OBLASTI OSTVARIVANJA SARADNJE I JAČANJA VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE, KAO I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU

Obaveštavamo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, doneo odluku broj 361/30-2022/01, dana 16. novembra 2022. godine, kojom se raspisuje javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Uvid u raspisani javni poziv može se izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Diplomatski humanitarni Bazar u Ljubljani, 15. oktobar 2022.

15.10.2022.

U Ljubljani je 15. oktobra održan diplomatski humanitarni Bazar, na kome su učešće uzeli članovi oko 30 diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i međunarodnih organizacija. Ambasada R. Srbije, koja je tradicionalno prisutna na Bazaru, ove godine je imala veoma zapaženo učešće - Srbija je bila predstavljena širokom ponudom najkvalitetnijih proizvoda domaće proizvodnje (prodavana su vina "Temet", rakije "Zarić", "Demetra" i "Margan", med i drugi pčelinji proizvodi "Sanum per Fructus", džem i druge voćne preradjevine "Demetra", džemovi i ajvar "Bakina tajna"). Takodje, prodavani su i suveniri Fudbalskog Saveza Srbije, Partizana i Zvezde, a služene su i domaće srpske poslastice. Po prvi put na ovoj manifestaciji, u kulturnom programu Bazara, Srbiju su predstavljali SPD Nikola Tesla iz Postojne i SKHD Desanka Maksimović iz Celja. Tri plesne grupe iz ova dva udruženja predstavile su srpske narodne igre i pokupile ovacije publike. Štand Srbije posetio je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. 


Unapređenje bilateralne saradnje i političkog dijaloga sa Slovenijom

11. 10. 2022, Beograd

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Republike Slovenije Anžejom Frangešom o situaciji u regionu, procesu evropskih integracija i unapređenju saradnje i političkog dijaloga dveju zemalja na svim nivoima.
Brnabić je ocenila da, i pored brojnih izazova sa kojima se suočavamo, Evropska unija ostaje naš strateški prioritet, ističući da je, u smislu vrednosnog opredeljenja, partnerstvo sa EU od izuzetnog značaja.
Predsednica Vlade je naglasila da Srbija duboko veruje u nastavak reformskih procesa ključnih za izgradnju boljeg društva za naše građane.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova