| |     slovenščina | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Slomškova 1
1000 LjUBLjANA
SLOVENIJA

Telefeon: + 3861 / 438-01-11, 438-01-10 Lokacija/Mapa
Fax:          + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: embassy.ljubljana@mfa.rs  
Veb sajt:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

 


 
OBAVEŠTENJE - neradni dani

Zbog državnih praznika u Republici Sloveniji Ambasada (i Konzularno odeljenje) neće raditi u utorak 31. oktobra i sredu 1. novembra 2017. godine.


Učešće predsednika Vlade Republike Srbije Ane Brnabić na Bledskom strateškom forumu

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je, 4. septembra 2017. godine, na Bledskom strateškom forumu, koji je ove godine nosio naziv "Nova realnost". O novoj realnosti u kojoj se nalazi međunarodna zajednica i njenoj budućnosti premijer Ana Brnabić diskutovala je na uvodnom panelu Bledskog strateškog foruma - "Panelu lidera", zajedno sa prvim potpredsednikom  Evropske komisije Fransom Timermansom, generalnim sekretarom OECD Angel Guriom i bivšim predsednikom Republike Slovenije Danilom Tirkom.

Opširnije...
 
 
Susret ambasadora Zorane Vlatković sa evropskim poslanikom Francom Bogovičem

Ambasador Zorana Vlatković susrela se, 17. novembra 2017.g, sa Francom Bogovičem slovenačkim poslanikom u Evropskom parlamentu.

U razgovoru je istaknut značaj evropskih integracija za dalje reformske procese u R. Srbiji, kao i potreba održavanja dobre dinamike u otvaranju pregovaračkih poglavlja u procesu pristupanja. Takođe, reči je bilo i o mogućnostima dalje saradnje u smislu prenošenja slovenačkih iskustava iz perioda približavanja EU nadležnima u R. Srbiji, posebno onima koji se pristupanjem EU bave na operativnom nivou.


Počasnom konzulu Republike Srbije u Republici Sloveniji (u Vipavi) Tomažu Kavčiču uručena obeležja konzulata

Vlada Republike Srbije usvojila je predlog za imenovanje Tomaža Kavčiča za počasnog konzula Republike Srbije u Republici Sloveniji (u Vipavi). Tim povodom ambasador Zorana Vlatković, 16. novembra 2017. godine, uručila je Tomažu Kavčiču zvanična obeležja i službeni pečat konzulata u Vipavi, čime su ispunjeni uslovi za početak vršenja funkcije počasnog konzula.

 


Učešće vajara iz R. Srbije na festivalu rezbarenja skulptura u ledu u Ljubljani

Vajar Bojan Grujić, prvi je umetnik iz Republike Srbije koji je uzeo učešće na Festivalu rezbarenja skulptura u ledu "Ledena dežela", koji se svake zime tradicionalno održava u Ljubljani i koji privlači veliku pažnju posetilaca. Tema ovogodišnjeg festivala su mitska bića iz narodnih predanja.

Umetnika iz R. Srbije, tokom izrade skulpture Kosmodeja, šumskog duha iz narodnih bajki Lužičkih Srba, posetila je ambasador Zorana Vlatković.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova