| |     slovenščina | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Telefonske informacije: 11:00-13:00 časova

E-mail: konzularno.ljubljana@mfa.rs

Praznici

Adresa
Slomškova 1
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Telefon: + 3861 / 438-01-10 Lokacija/Mapa
Fax:          + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Konzularna nadležnost
Telefon za HITNE SITUACIJE:
+ 3861 / 438-01-10
Počasni konzuli
E-mail: embassy.ljubljana@mfa.rs
 
Veb sajt:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

 

ZAKAZIVANJE 

• Zakazivanje termina dolaska u Konzularno odeljenje Ambasade moguće je isključivo putem sledećeg veb sajta: 

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs


• Potrebno je da dođete najkasnije 5 minuta pre zakazanog termina. Kašnjenja će prouzrokovati automatsko otkazivanje. Ukoliko nećete biti u mogućnosti da dođete u zakazano vreme, potrebno je da izvršite otkazivanje termina najmanje 2 dana ranije putem istog veb sajta.

• Zakazivanje nije moguće putem telefona ili imejla Ambasade.

• Zakazivanje nije potrebno za prijavu rođenja deteta.

 

 

 

 


 
PUTOVANJE MALOLETNIH LICA PREKO DRŽAVNE GRANICE REPUBLIKE SRBIJE

Sve informacije u vezi sa prelaskom granice Republike Srbije maloletnih lica, možete naći na sledećem linku:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Prelazak_granice_R._Srbije_(maloletna_lica).pdf

 


DOPUNSKA NASTAVA SRPSKOG JEZIKA I KULTURE U REPUBLICI SLOVENIJI

 

 


 
 
PRIREDBA U ČAST UČENIKA OSMOG RAZREDA SRPSKE DOPUNSKE ŠKOLE U SLOVENIJI

U Kopru je 16. juna 2024. godine održana svečana priredba u čast učenika osmog razreda srpske dopunske škole, na kojoj su učenicima uručena uverenja o završenom školovanju na srpskom jeziku, kao i diplome i nagrade. Priredba, koju su organizovale nastavnice Tamara Svrzić, Nevena Stupar, Jadranka Beti i Draga David, okupila je veliki broj učesnika i publike.

Na priredbi su nastupili učenici srpske dopunske škole, kao i Omladinska pevačka grupa AKUD „Kolo" iz Kopra, koja je svojim nastupom dodatno obogatila program. Raznovrsni program koji je prikazan oduševio je prisutne, te je prostor SD „Primorje“ bio ispunjen do poslednjeg mesta. Veliko je zadovoljstvo videti okupljene učenike iz Velenja, Kranja, Postojne, Pivke, Nove Gorice, Ankarana, Izole, Kopra i Portoroža na jednom mestu, sa jednom misijom. Ova manifestacija je još jednom pokazala značaj očuvanja srpskog jezika i kulture među mladima u dijaspori.

 


ZATVOREN TREĆI MESEC SRPSKE KULTURE U SLOVENIJI

Izložba na Gallusovom nabrežju „Ivo Andrić i Slovenija, ljubav koja nema kraja“ svečano je otvorena 3. juna 2024. godine, uz prisustvo gostiju i diplomatskog kora.Ovim događajem zaokružen je Treći mesec srpske kulture u Sloveniji.
Na izložbi je prikazano 19 fotografija Ive Andrića u slovenačkom okruženju, ali i jedan broj onih koje govore o najvećim uspesima ovog pisca, koje prikazuju njegov rukopis i slično.
Sve fotografije prvi put se prikazuju u Ljubljani i Sloveniji.
Izložba  „Ivo Andrić i Slovenija, ljubav koja nema kraja“ prikazuje se u saradnji sa Muzejem grada Beograda.
Izložba će biti otvorena do 27. juna 2024. godine.


Završna priredba Srpske dopunske škole

Đaci Srpske dopunske škole iz Ljubljane i okolnih mesta imali su veliku priredbu povodom uspešnog završetka ove školske godine, u nedelju, 2. juna 2024. godine, ispred pravoslavne crkve u Ljubljani. Deca su, pred mnogobrojnom publikom, pokazala delić onoga što su saznala i naučila, kao i svoju kreativnost.
Program je bio raznovrstan, đaci su vodili priredbu, pevali u horu, recitovali, glumili, svirali, plesali, a prisutni su mogli da vide i jedno baletsko i folklorno izvođenje. Zadovoljni roditelji obasuli su pohvalama nastavnice srpske dopunske škole koje su veoma posvećene i unose mnogo ljubavi u svoj rad sa decom.
Škola je iskazala veliku zahvalnost Ambasadi Republike Srbije u Sloveniji, Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Ljubljana, srpskim kulturnim društvima i roditeljima učenika za nesebičnu podršku i saradnju.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova