| |     slovenščina | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Slomškova 1
1000 LjUBLjANA
SLOVENIJA

Telefeon: + 3861 / 438-01-11, 438-01-10 Lokacija/Mapa
Fax:          + 3861 / 434-26-88, 434-26-89 Konzularna nadležnost
  Počasni konzuli
E-mail: embassy.ljubljana@mfa.rs  
Veb sajt:  http://www.ljubljana.mfa.gov.rs  

 


 
Učešće predsednika Vlade Republike Srbije Ane Brnabić na Bledskom strateškom forumu

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je, 4. septembra 2017. godine, na Bledskom strateškom forumu, koji je ove godine nosio naziv "Nova realnost". O novoj realnosti u kojoj se nalazi međunarodna zajednica i njenoj budućnosti premijer Ana Brnabić diskutovala je na uvodnom panelu Bledskog strateškog foruma - "Panelu lidera", zajedno sa prvim potpredsednikom  Evropske komisije Fransom Timermansom, generalnim sekretarom OECD Angel Guriom i bivšim predsednikom Republike Slovenije Danilom Tirkom.

Opširnije...
Učešće prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića na Bledskom strateškom forumu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovao je na Bledskom strateškom forumu, koji je održan 4. i 5. septembra 2017. godine.

Prvi potpredsednik Vlade i MSP uzeo je učešće na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu, kojim se tradicionalno zatvara Bledski strateški forum.

Opširnije...
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović u poseti Sloveniji

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović boravio je u radnoj poseti Sloveniji 12. i 13. septembra 2017. godine.

Predsednik Pokrajinske vlade prisustvovao je otvaranju jubilarnog 50. Međunarodnog sajma zanatstva i preduzetništva u Celju, na čijim se marginama susreo sa ministrom za ekonomski razvoj i tehnologiju R. Slovenije Zdravkom Počivalšekom.

Tokom boravka u Sloveniji Predsednik Pokrajinske vlade I. Mirović posetio je i kompaniju "Siliko" u Vrhniki, poznatog slovenačkog proizvođača tehničkih proizvoda od elastomera i termoplasta.


Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova R. Srbije dr Nebojša Stefanović predsedavao sastankom Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova R. Srbije dr. Nebojša Stefanović predsedavao je sastankom Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi, održanom 7. septembra 2017. godine na Brdu kod Kranja.

Opširnije...
Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indonezije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša – stupanje na snagu

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indonezije o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, potpisan u Džakarti, 27. aprila 2016. godine, stupio je na snagu 02. septembra 2017. godine. Od tog datuma, državljani obe države, nosioci diplomatskih i službenih pasoša, imaju pravo na ulazak, tranzit i boravak na teritoriji države druge strane bez vize, u trajanju do 30 dana od datuma ulaska.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova